Miejsce pracy: Rybnik
Ogłoszenie o naborze Nr 116613
Warunki pracy
Praca biurowa oraz w terenie (teren działania Powiatowego Inspektoratu w Rybniku: miasto Rybnik, miasto Żory, powiat rybnicki.
Siedziba PIW w Rybniku nie posiada wind, oraz przystosowanych toalet dla osób z niepełnosprawnościami ruchowymi.
Zakres zadań
- sprawuje nadzór weterynaryjny nad podmiotami produkującymi i wprowadzającymi do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, w tym nad zakładami prowadzącymi sprzedaż bezposrednią, oraz rolniczy handel detaliczny produktami pochodzenia zwierzecego
- prowadzi dokumentację, sprawozdawczość, wymagane rejestry i niezbędną ewidencję prowadzonych spraw, przygotowuje plany kontroli
- prowadzi sprawy z zakresu badań monitoringowych
- prowadzi postępowanie administracyjne, sporządza projekty decyzji administracyjnych i zaświadczeń
- obsługuje weterynaryjne systemy informacyjne o niebezpiecznych produktach pochodzenia zwierzęcego RASFF
- przeprowadza badanie przedubojowe zwierząt rzeźnych i badanie poubojowe mięsa z tych zwierząt
Wymagania niezbędne
wykształcenie: wyższe lekarz weterynarii
doświadczenie zawodowe/staż pracy: doświadczenia zawodowego w Inspekcji Weterynaryjnej na stanowisku Inspektora Weterynaryjnego ds. higieny środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego
- Obsługa komputera, umiejętność stosowania prawa w praktyce, posiadanie prawa jazdy kat. B
- Posiadanie czynnego prawa wykonywania zawodu lekarza weterynarii na terytorium RP
- Posiadanie obywatelstwa polskiego
- Korzystanie z pełni praw publicznych
- Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
Wymagania dodatkowe
- Jezyk angielski - poziom średni
- Przeszkolenie z zakresu badania mięsa świń, dzików, koni i nutrii metodą wytrawiania próby zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszadła.