Ogłoszenie numer: 8506527, z dnia 2023-09-21

EDMIR-POL to firma zajmująca się produkcją i sprzedażą przypraw oraz dodatków funkcjonalnych dla przemysłu spożywczego ze szczególnym nastawieniem na przemysł mięsny.
Aktualnie do naszego Zespołu poszukujemy kandydatów na stanowisko:
Pełnomocnik ds. systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
Miejsce pracy: Chorzów
- Prace nad opracowaniem, wdrażaniem, utrzymaniem oraz doskonaleniem Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
- Ogólny nadzór nad przeprowadzanymi audytami.
- Organizowanie Przeglądów Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
- Identyfikację i rozwiązywanie problemów związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności.
- Analizowanie wszystkich propozycji dotyczących poprawy i rozwoju Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
- Odpowiedzialność za funkcjonowanie Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
- Monitorowanie przestrzegania Polityki Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
- Realizacja celów związanych z funkcjonowaniem Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
- Zapewnienie integralności Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
- Nadzór nad dokumentacją Systemu Zarządzania Jakością oraz Produkcji.
- Nadzór i realizacja wymagań standardów IFS Food i BRC Food.
- Uczestniczenie w działaniach związanych z planowaniem organizacji.
- Przeprowadzanie oceny zgodności.
- Nadzór nad laboratorium.
- Wykonywanie badań laboratoryjnych związanych z kontrolą surowców, produktów i produkcją w toku.
- Kontrola jakości.
- Kontrola procesów produkcji.
- Zarządzanie i koordynowanie procesu komunikacji.
- Identyfikacja i monitorowane aspektów środowiskowych.
- Zapewnienie właściwego poziomu kompetencji personelu.
- Zapewnienie upowszechniania w całej organizacji świadomości dotyczącej wymagań klienta.
- Podstawy znajomości pracy laboratoryjnej w przedsiębiorstwie spożywczym.
- Opracowywanie specyfikacji technicznych.
- Przeprowadzanie prób technologicznych.
- Opracowywanie etykiet zgodnie z wymaganiami prawnymi.
- Nadzór nad procesem reklamacji.
- Kontrola i ocena dostaw surowców.
- Ocena i dopuszczenie wyrobów gotowych do obrotu.
- Opracowywanie i aktualizowanie dokumentacji systemowej, instrukcji, norm i procedur.
- Zarządzanie zespołem pracowników.
- Przestrzeganie obowiązków wynikających z procedur i instrukcji oraz Księgi Jakości i Bezpieczeństwa Żywności.
- Wykształcenie wyższe (towaroznawstwo, technologia żywności, chemia lub kierunek pokrewny),
- Co najmniej roczne doświadczenie w branży spożywczej, na podobnym stanowisku.
- Umiejętność obsługi komputera.
- Elastyczność i samodzielność w działaniu.
- Bardzo dobra organizacja pracy, pewność sienie, komunikatywność.
- Umiejętność zarządzania personelem.
- Sumienność i zaangażowanie.
- Znajomość j. angielskiego (w stopniu komunikatywnym, w piśmie).
- Znajomość systemów jakości ISO/HACCP/GMP/BRC oraz IFS Food.
- stabilną pracę w oparciu o umowę o pracę.
- możliwość zdobycia doświadczenia w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku.
- samodzielność w działaniu.
- pracę w dobrej atmosferze oraz pełną wyzwań.
Wymagane dokumenty: