Pełnomocnik ds. systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności

Ogłoszenie numer: 8506527, z dnia 2023-09-21

EDMIR-POL to firma zajmująca się produkcją i sprzedażą przypraw oraz dodatków funkcjonalnych dla przemysłu spożywczego ze szczególnym nastawieniem na przemysł mięsny.
 
Aktualnie do naszego Zespołu poszukujemy kandydatów na stanowisko:

Pełnomocnik ds. systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności

Miejsce pracy: Chorzów

 

Opis stanowiska

  • Prace nad opracowaniem, wdrażaniem, utrzymaniem oraz doskonaleniem Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
  • Ogólny nadzór nad przeprowadzanymi audytami.
  • Organizowanie Przeglądów Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
  • Identyfikację i rozwiązywanie problemów związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności.
  • Analizowanie wszystkich propozycji dotyczących poprawy i rozwoju Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
  • Odpowiedzialność za funkcjonowanie Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
  • Monitorowanie przestrzegania Polityki Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
  • Realizacja celów związanych z funkcjonowaniem Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
  • Zapewnienie integralności Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
  • Nadzór nad dokumentacją Systemu Zarządzania Jakością oraz Produkcji.
  • Nadzór i realizacja wymagań standardów IFS Food i BRC Food.
  • Uczestniczenie w działaniach związanych z planowaniem organizacji.
  • Przeprowadzanie oceny zgodności.
  • Nadzór nad laboratorium.
  • Wykonywanie badań laboratoryjnych związanych z kontrolą surowców, produktów i produkcją w toku.
  • Kontrola jakości.
  • Kontrola procesów produkcji.
  • Zarządzanie i koordynowanie procesu komunikacji.
  • Identyfikacja i monitorowane aspektów środowiskowych.
  • Zapewnienie właściwego poziomu kompetencji personelu.
  • Zapewnienie upowszechniania w całej organizacji świadomości dotyczącej wymagań klienta.
  • Podstawy znajomości pracy laboratoryjnej w przedsiębiorstwie spożywczym.
  • Opracowywanie specyfikacji technicznych.
  • Przeprowadzanie prób technologicznych.
  • Opracowywanie etykiet zgodnie z wymaganiami prawnymi.
  • Nadzór nad procesem reklamacji.
  • Kontrola i ocena dostaw surowców.
  • Ocena i dopuszczenie wyrobów gotowych do obrotu.
  • Opracowywanie i aktualizowanie dokumentacji systemowej, instrukcji, norm i procedur.
  • Zarządzanie zespołem pracowników.
  • Przestrzeganie obowiązków wynikających z procedur i instrukcji oraz Księgi Jakości i Bezpieczeństwa Żywności.

Wymagania

  • Wykształcenie wyższe (towaroznawstwo, technologia żywności, chemia lub kierunek pokrewny),
  • Co najmniej roczne doświadczenie w branży spożywczej, na podobnym stanowisku.
  • Umiejętność obsługi komputera.
  • Elastyczność i samodzielność w działaniu.
  • Bardzo dobra organizacja pracy, pewność sienie, komunikatywność.
  • Umiejętność zarządzania personelem.
  • Sumienność i zaangażowanie.
  • Znajomość j. angielskiego (w stopniu komunikatywnym, w piśmie).
  • Znajomość systemów jakości ISO/HACCP/GMP/BRC oraz IFS Food.

Oferujemy

  • stabilną pracę w oparciu o umowę o pracę.
  • możliwość zdobycia doświadczenia w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku.
  • samodzielność w działaniu.
  • pracę w dobrej atmosferze oraz pełną wyzwań.

Wymagane dokumenty:

  • CV

Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.